In de media

Debat met Filip Dewinter en Maurits Vande Reyde verloopt zonder incidenten

Rob TV – 14 maart 2023

Het debat tussen Filip Dewinter van Vlaams Belang en Maurits Vande Reyde  van Open VLD gisterenavond is rustig verlopen. Zij gingen in een aula van de KU Leuven in debat over het thema migratie. Er was protest aangekondigd en de politie was massaal aanwezig, uiteindelijk kwamen er een tiental manifestanten opdagen. 

Meer lezen.

Debat met Filip Dewinter botst op protest

Het Laatste Nieuws – 14 maart 2023

Voorzitter van LVSV Leuven Xander Mihailidis verdedigt het debat. “Het extreemrechts gedachtegoed is nog nooit verdwenen door het dood te zwijgen”, reageert hij aan onze redactie. Volgens hem kan je geen idee verbieden omdat het slecht is, maar moet je net in debat gaan om iemand te overtuigen waarom een idee slecht is.

Meer lezen.

Komst Filip Dewinter veroorzaakt commotie

Studentenkrant Veto – 13 maart 2023

Maandagavond organiseert LVSV Leuven een debat over migratie tussen Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Maurits Vande Reyde (Open VLD). De komst van die eerste stuit op kritiek.

Meer lezen.

LVSV-Openingsdebat: waar rechts is, is vuur

Studentenkrant Veto – 19 oktober 2022

Voor een uitverkochte PDS botste Francken met D’Haese en Naji over polarisering en onze kerncentrales. Van Rooy kon voor zijn massamigratiestandpunten op weinig steun rekenen vanuit de zaal.

Meer lezen.

Vlaamse kopstukken in debat: “Verlenging van extra kerncentrales op dit moment niet aan de orde”

Het Nieuwsblad – Belga – 12 oktober 2022

Een verlenging van meer dan twee kerncentrales is op dit moment niet aan de orde. Dat heeft Groen-voorzitter Nadia Naji dinsdagavond gezegd tijdens een debat met kopstukken van alle Vlaamse partijen. Het debat werd georganiseerd door het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) en vond plaats in de Pieter De Someraula in Leuven.

Meer lezen.

LVSV Leuven kritisch over uitbreiding Covid Safe Ticket

Studentenkrant Veto – 8 november 2021

De liberale studentenvereniging LVSV hoopt met posters de uitbreiding van het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) aan te klagen. ‘We voeren iets in en stellen ons nooit de vraag: is dit wel oké?’

Meer lezen.

LVSV Openingsdebat: Ook zonder de groenen klinkt Vivaldi consonant

Studentenkrant Veto – 12 oktober 2020

Nog geen week na de eedaflegging van de splinternieuwe regering-De Croo, deinsden enkele ‘kingmakers’ van die coalitie er niet voor terug om in de Vesaliusaula het debat aan te gaan met de oppositie.

Meer lezen.

Pittig openingsdebat bij LVSV Leuven met onder meer Lachaert, Francken, Van Grieken en Coens

ROB tv – 7 oktober 2020

6 dagen nadat we een nieuwe regering hebben, zijn de regeringspartijen en oppositie voor het eerst in onze regio in debat gegaan met elkaar. Het Liberaal Vlaams Studentenverbond kon onder meer drie partijvoorzitters strikken, en dat zorgde voor vuurwerk. Want hoe de nieuwe investeringen betaald gaan worden, blijft voor wrevel zorgen, ook onderling tussen de oppositiepartijen.

Bekijk reportage.

LVSV-Kopstukkendebat: Als de grote namen thuisblijven, dansen de jonge mannen op tafel

Studentenkrant Veto – 12 oktober 2019

Vier maanden na de verkiezingen kruisten de Vlaamse partijkopstukken opnieuw de degens in de PDS; ditmaal met de mannen van de tweede rij. Vuurwerk bleef het alleszins.

Meer lezen.

Opvallende eensgezindheid onder de kandidaat-burgemeesters

Studentenkrant Veto – 21 februari 2018

Verslag LVSV Lijsttrekkersdebat: In aula Jean Monnet vond het eerste Leuvense lijsttrekkersdebat naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in het najaar plaats. De kopstukken waren opvallend gelijkgezind.

Meer lezen.

Onderwijsdebat CDS en LVSV

Studentenkrant Veto – 13 oktober 2017

Met het Onderwijsdebat brachten CDS en LVSV dinsdag een explosieve politieke discussie van het Vlaamse toneel naar een Leuvense aula.

Meer lezen.

Partijcoryfeeën wijzen Tom Van Grieken met de Vinger

Studentenkrant Veto – 3 oktober 2017

In een matig geanimeerd debat bleven de Vlaamse politieke kopstukken veelal op de oppervlakte. Enkel een aantal symbolen zoals de recente collage van Vlaams Belang zorgden voor ophef.

Meer lezen.

LVSV-debat: Somer en De Wever kissebissen over BHV

Studentenkrant Veto

Voor het openingsdebat van het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) van afgelopen dinsdag was aula Pieter De Somer zo goed als volgelopen. Onder leiding van VRT-journalist Marc Vandelooverbosch spitste het debat zich toe op de onderwerpen DHL en de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Het debat maakte nog maar eens duidelijk hoe verdeeld de verschillende Vlaamse partijen over die kwesties zijn.

Meer lezen.

Paul De Grauwe te gast bij het LVSV: een economie tussen discipline en flexibiliteit

Studentenkrant Veto

Het semester is al enkele weken afgetrapt, en ook de blauwe maandagen doen weer hun intrede. Vorige week had het LVSV senator Paul De Grauwe te gast.

Meer lezen.

Gespreksavond van LVSV met minister Jaak Gabriëls

Studentenkrant Veto

Jaak Gabriëls, medeoprichter van de VLD, is te vinden voor een nieuwe politieke herverkaveling. De liberale minister beschouwt zijn partij als een “middel tot een doel”. Toch stelt hij de vernieuwers enkele duidelijke voorwaarden.

Meer lezen.

Filip Dewinter te gast bij LVSV: zijn waarheid

Studentenkrant Veto

Het leek wel een samenzwering die maandag. Via e-mail werden de geïnteresseerden op de hoogte gebracht van de locatie, want niet de Notre Damemaar l’Inconnu was de plaats van afspraak. En zoals te verwachten zat het bovenzaaltje helemaal vol. Een staaltje van ramptoerisme blijkbaar: eerder extreme ideeën stoten af, maar trekken ook aan.

Meer lezen.

Liberale studenten nodigen monarchistische unitaristen uit

Studentenkrant Veto

Het interieur van het zaaltje boven brasserie Notre-Dame paste perfect bij het aanwezige volk: nogal burgerlijk. Gesteven hemdjes, merkpulletjes en Italiaansleren mocassins. Eigenlijk niet zo verassend, want de meeting werd georganiseerd door het Liberale Vlaams Studenten verbond (LVSV). Spreker op deze Blauwe Maandag was Hans Van De Cauter, stichter en nationaal voorzitter van de Belgische Unie – Union Belge (B.U.B), die bij de laatste verkiezingen 30.000 stemmen wist te ronselen. Een heuse confrontatie hing in de lucht: blauw versus de tricolore.

Meer lezen.

Liberale studentenvereniging blauwer dan VLD

Studentenkrant Veto

Wij zijn ekstreme pacifisten. Met deze uitlating geeft Pieter Cleppe, voorzitter van LVSV-Leuven, aan dat de liberale studentenbeweging niet zomaar in de pas loopt van haar regerende geestesgenoten. Pieter mag dan wel een nonkel hebben die Guy Verhofstadt heet, dit belet hem niet om voor de liberale studentenvereniging een eigen koers uit te tekenen.

Meer lezen.

Naar een open volkspartij?

Studentenkrant Veto

Terwijl de politieke tenoren grootste plannen smeden over een nieuwe volkspartij, heerst er aan de basis heel wat meer onduidelijkheid. Veto ondervroeg de voorzitters van de liberale en kristen-demokratische studentenverenigingen in Leuven en konfronteerde hen met een gewezen studentenvertegenwoordiger die nu aktief is in de Nieuwe Christen-Demokratie (NCD) van Johan Van Hecke.

Meer lezen.

“Kiezers zouden een examen moeten afleggen”

Studentenkrant Veto – 17 maart 2014

Democracy And Political Ignorance: Why Smaller Go- vernment Is Smarter. Zo heet het boek van professor Ilya Somin, verbonden aan de neoliberale denktank Cato Institute. Het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) haalde de man naar Leuven.

Meer lezen. (pg. 7)

Geen integratie, maar ook geen gettovorming

Studentenkrant Veto – 14 oktober 2002

De liberale studentenvereniging LVSV had moeilijk een sensationelere opener voor de reeks Blauwe Maandagen kunnen bedenken. Niemand minder dan Dyab Abou Jahjah, een figuur die de afgelopen maanden niet uit de Vlaamse media weg te branden was en allerminst vies is van een vleugje kontroverse, zakte naar Leuven af voor wat een pittige diskussieavond beloofde te worden.

Meer lezen. (pg. 4)

Minister Frank Vandenbroucke in debat

Studentenkrant Veto

De Liberale Vrije Studenten Vereniging (LVSV) organiseerde afgelopen week een debatavond met minister voor Sociale Zaken en Pensioenen Frank Vandenbroucke als gast. Wie niet wist wie Rawls is, zat er waarschijnlijk wat beteuterd bij. Vandenbroucke gaf de aanwezigen les in politieke filosofie en gebruikte zijn grote bezieler ter verantwoording van zijn beleid.

Meer lezen.

LVSV weigert ASR-subsidies

Studentenkrant Veto – 25 februari 1983

De premier heeft een droom

Studentenkrant Veto

Met de verkiezingen in aantocht gaan er al eens deuren open die anders gesloten blijven. Neem nu die van aula Max Weber. Zijn het daar de proffen Sociale Wetenschappen die de reguliere dienst uitmaken, dan verscheen vorige week maandag op vraag van de liberale studenten van het LVSV een wel heel wit konijn: Premier Guy Verhofstadt (VLD).

Meer lezen.

LVSV organiseert openingsdebat: Koala’s in een boom

Studentenkrant Veto – 5 oktober 2009

Het nieuwe academiejaar werd door het Liberaal Vlaams StudentenVerbond (LVSV) afgetrapt met een debat. Zeven politieke kopstukken bediscussieerden de actualiteit voor een paar honderd studenten. De hamvraag: hoe zal België het gapende gat in de begroting dichten?

Meer lezen.